Notranje oblikovanje: 4 trendi v 2023

Notranje oblikovanje ima velik vpliv na naš vsakdanjik – prostori, v katerih preživimo večino časa, oblikujejo naše razpoloženje, produktivnost in dobro počutje. Mizarji in notranji oblikovalci ne ustvarjamo le lepih, estetskih in funkcionalnih prostorov, pač pa soustvarjamo izkušnjo bivanja. Notranje oblikovanje postaja bolj osebno in individualno kot kadarkoli prej – prostor po novem odraža osebnost, življenjski slog in vrednote. Prav zato je v zadnjih letih vse bolj pogosta izbira pohištvo po meri, ki je oblikovano natanko tako, kot si posameznik zaželi.

Pohištvo po meri predstavlja estetsko in praktično rešitev za maksimalno izkoriščenost prostora. Dober primer so, na primer, garderobne omare po meri. Namesto klasičnih omar lahko stranke izberejo garderobne omare, zasnovane posebej po njihovih potrebah. S tem ne nastane le lep izdelek, pač pa tudi predstavlja funkcionalno in organizirano shranjevanje.

V 2023 smo priča trendom v notranjem oblikovanju, ki vključujejo prilagodljive rešitve, visokokakovostno in inovativno pohištvo po meri ter zanimive barvne kombinacije. V tem članku vam predstavimo odlične trende v notranjem oblikovanju za leto 2023, ki jih ne smete zamuditi!

OAZA DOBREGA POČUTJA

Vsakodnevna raven stresa je na zelo visoki ravni, ljudje pa iščemo nove in inovativne načine, da svoj dom karseda spremenimo v oazo dobrega počutja in miru.

V kolikor vaš dom nima možnosti, da svoji sprostitvi namenite celoten prostor (soba za šport, jogo, meditacijo, savno ali počitek), lahko z nekaj preprostimi dejanji spremenite dom v sprostitveni raj. Poskusite z mehkimi zofami in odejami, povečajte število okrasnih blazin, dodajte mehke tone pastelne modre ali bež barve, vse skupaj pa kombinirajte s svetlim lesom ali belimi elementi. Priporočamo smreko, bukev, javor ali svetel hrast.

ART DEKO IN DIVJI VZORCI

Oblikovalski strokovnjaki napovedujejo premik k drznejšim barvam! Medtem ko brezčasne bele stene ne bodo nikoli popolnoma izginile iz mode, ljudje doma iščejo več udobja in udobja v obliki pobarvanih kotičkov, ekscentričnih tapet, toplih tonov lesa in bogatega, barvitega oblazinjenja. Glede stiliranja barvnih kombinacij je vseeno smiselno preveriti na spletu, na primer na Pinterestu. Tam vas čaka veliko kombinacij, katere barve sodijo skupaj, pa tudi s kakšnim lesom jih lahko kombinirate. Priporočamo temni hrast, oreh in macesen.

KAMEN

Notranji oblikovalci zaznavajo porast kombinacij notranjega pohištva s kamnom in marmorjem. Kiparske mize, dramatični pulti in privlačna ozadja iz nekonvencionalnih kamnov so hit. Predstavljajo drznejšo izbiro oblikovanja in čudovit način, da v notranjost objekta ponesete prvinsko naravo. Tovrstni kosi delujejo zelo umetniško in pritegnejo pozornost. Kamen je tudi visoko odporen za obdelavo in uporabo, zato je smiseln element v notranjem oblikovanju.

MEHKE OBLIKE

Dolgo časa so bile oglate oblike in stroge ravne linije zaščitni znak luksuznega notranjega oblikovanja, a časi so se spremenili. Letos notranje oblikovanje zaznamujejo mehke linije. Krivulje sicer niso novost v svetu oblikovanja, a so v 2023 v veliki porasti. Po navadi so okrogle, zavite linije kraljevale na bolj abstraktni in oblikovalski sceni, trenutno pa se zanje odločajo tudi ostali. Na njih je nekaj romantičnega in svežega, saj izgledajo poenostavljeno in elegantno. Na svetovno priznanih spletnih straneh s pohištvom lahko zaznate okrogle zofe in stole z zaobljenimi poudarki, v mizarstvu pa predvsem arhitekturne loke na oknih, vratih in hodnikih.

To so trendi, ki vas čakajo v notranjem oblikovanju! V kolikor se odločite za pohištvo po meri, lahko vsekakor vključite veliko modernih in aktualnih rešitev v trenutno stanje v domu. Pokličite nas in z veseljem si vzamemo čas za izris vašega doma na podlagi aktualnih trendov v 2023!

Objavljeno

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja